Υλικά
150 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
60 γρ. φυτικά σταρένια μπισκότα
100 γρ vegan σοκολάτα
200 γρ. ταχίνι
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
2 – 3 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
60 γρ. αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, το σιρόπι αγαύης και τα ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτετε περισσότερα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνετε τα αμύγδαλα και τα ψήνετε στους 160°C για 8΄ – 10΄, έως ότου καβουρδιστούν. Όταν αυτά γίνουν, τα χονδροσπάτε και τα ρίχνετε μέσα στη ζύμη.
- Ανακατεύετε και ετοιμάζετε μερικές μπάλες που τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
- Λιώνετε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά να μην καεί) ή σε μπεν-μαρί, ώσπου να ρευστοποιηθεί.
- Ζεσταίνετε ελαφρώς και το ταχίνι να μπορεί να ανακατεύεται πιο εύκολα. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε την λιωμένη σοκολάτα με το ταχίνι και προσθέτετε το ρούμι.
- Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για καμιά ώρα.
- Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά (αλλά όχι εντελώς), παίρνετε τα σοκολατάκια και τα βυθίζετε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20΄– 30΄