Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι με μαύρη τρούφα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες ή 4 ντοματίνια
50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
1/4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2΄ ακόμα. Ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την κάπαρη, τις ελιές, την πιπερίτσα και ανακατεύετε για 3΄ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους.
- Βάζετε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια ή τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια θερμοκρασία για 20΄– 25΄ περίπου και μέχρι να “σωθούν” τα υγρά. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε το λιγκουίνι και τα αφήνετε να βράσουν. Βράζετε τα μακαρόνια 2΄ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
- Ξαναβάζετε την σάλτσα στη φωτιά, ρίχνετε τις ελιές και τα μακαρόνια, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2΄. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.