Υλικά
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
400 γρ. χυμό ντομάτας
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
100 γρ. γάλα αμυγδάλου
20 γρ. νιφάδες βρόμης
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. πελτές
2 κ.γ. κύμινο
Φρέσκος μαϊντανός
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζετε τα φασόλια και τα βάζετε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 10’ περίπου.
- Στη συνέχεια μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα μέχρι να μαλακώσει καλά. Το στύβετε να φύγουν τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το μαϊντανό.
- Πολτοποιείτε τα φασόλια. Βάζετε τα φασόλια, το ψωμί, το μισό κρεμμύδι και σκόρδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λάδι και ζυμώνετε ή χρησιμοποιείτε μια συσκευασία Genius Κεφτεδάκια
- Πλάθετε κεφτεδάκια και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 20’- 25’
- Ετοιμάζετε την σάλτσα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά.
- Προσθέτετε την ζάχαρη, τον πελτέ, την ντομάτα, νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15’ μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τα κεφτεδάκια και τον μαϊντανό.