Υλικά
180 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλή ζάχαρη
2 κρόκοι αβγών
1 ½ κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
4 ασπράδια αβγών
Ζάχαρη άχνη
Λάδι
Εκτέλεση
Βάλτε τα βερίκοκα σε κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ. Ζεστάνετε το φούρνο στους 220oC. .Αλείψτε ελαφρά με λάδι ένα σκεύος σουφλέ και πασπαλίστε το εσωτερικά με 1 κουταλιά ζάχαρη. Χτυπήστε σε μπολ τους κρόκους, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και τον πουρέ βερίκοκου ώσπου να γίνουν κρέμα. Χτυπήστε με το μίξερ τα ασπράδια. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη λίγη – λίγη. Ανακατέψτε 1 κουταλιά στην κρέμα βερίκοκου και σιγά-σιγά ανακατέψτε μέσα την υπόλοιπη μαρέγκα. Γεμίστε το σκεύος και ισιώστε την επιφάνεια. Προσοχή να ανακατευθεί καλά το μέλι. Ψήστε το σουφλέ στο επάνω ράφι του φούρνου για 25-30 λεπτά ώσπου να φουσκώσει. Πασπαλίστε με άχνη.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για ομοιόμορφο φούσκωμα, όταν ρίξετε την κρέμα, με το δάχτυλό σας στρώστε την στο τοίχωμα του σκεύους. Επιπλέον, αν διαπιστώσετε ότι κατά το ψήσιμο η επιφάνεια αρχίζει να καίγεται σκεπάστε την μ’ ένα αλουμινόχαρτο.