ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
100 γρ. ψίχα φυστικιού Αιγίνης
50 γρ. ψίχα καρυδιού
50 γρ. ψίχα φυστίκι αράπικο
300 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
Λάδι
Κανέλα
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ βάζετε το φιστίκι Αιγίνης, το αράπικο, τα καρύδια και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε 1 ½ φλιτζανιού λάδι, 50 γρ. ζάχαρη καστανή και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε.
- Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφετε με λίγο λάδι και ρίχνετε αραιό, το μείγμα των ξηρών καρπών.
- Όταν τελειώσετε το σκεπάζετε μ’ ένα άλλο φύλλο αλειμμένο με λάδι.
- Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε με ένα μαχαίρι μικρά ρολά μήκους 10 εκ.
- Αλείφετε ένα ταψί με λάδι, τοποθετείτε τα σαρύκια και τα ψήνετε στους 180οC για 15-20 λεπτά.
- Ταυτόχρονα σε μία κατσαρόλα βάζετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό, την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζετε το σιρόπι για 15 λεπτά περίπου και βρέχετε με αυτό τα Σαρύκια αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.
- Για περισσότερο άρωμα προσθέστε ξύσμα από ένα πορτοκάλι στο μείγμα των ξηρών καρπών και μία φλούδα λεμονιού στο σιρόπι.