Άννα Ανδριανού – Γενικό Εμπόριο Τροφίμων – Όσπρια – www.οσπρια.gr
Υλικά
300 γρ. καστανό ρύζι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
1 μάτσο δυόσμο
φρέσκος βασιλικός
4 γρ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
50 ml ζωμό λαχανικών ζεστό (ή ζεστό νερό)
αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα για 2 ΄. Προσθέτετε το ρύζι, την σταφίδα, την μαστίχα και τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε να σιγοβράσει. Κοιτάζετε ανά διαστήματα και ανακατεύετε και εφόσον χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. Εν τω μεταξύ, παίρνετε τα αρωματικά βότανα, τα πλένετε, τα ψιλοκόβετε και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού. Τώρα το πιάτο είναι έτοιμο …για να τα απολαύσετε.