ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χυλοπιτάκι ή στριφτάρια με μελάνι σουπιάς
3 μέτρια καρότα
κολοκυθάκια μέτρια
πράσο
3–4 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 ½ λεμόνι, το χυμό του
3 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
100γρ.–150γρ. αυγοτάραχο
Aλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τα λαχανικά μας κομμένα ζουλιέν ή ροδέλες και μετά από ένα γρήγορο σοτάρισμα, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σβήνετε με το κρασί. Ανακατεύετε τα λαχανικά με τα μακαρόνια. Τέλος σερβίρετε με λεπτές φέτες αυγοτάραχο και στολίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο. (Η παραπάνω συνταγή μπορεί να συνοδεύσει μύδια αχνιστά ή γαρίδες φλαμπέ με ούζο).