ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συκώτι με κρεμμύδια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η πρώτη λεπτομέρεια είναι να αφήσετε λίγο τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να καραμελώσουν σε κάποια σημεία. Έτσι η συνταγή σας θα έχει και καλύτερη...
Σεφταλιά με πίτες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η σωστή αναλογία κρέατος για τον κιμά, στο ένα κιλό, είναι 600γρ. μοσχάρι και 400γρ. χοιρινό. Έτσι η σεφταλιά θα γίνει ζουμερή αλλά και πεντανόστιμη....
Ψαρονέφρι με σκόρδο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψαρονέφρι καλό είναι να είναι κομμένο σε ροδέλες. Τέλος, αν η σάλτσα σκόρδου γίνει αραιή, μπορείτε να την βράσετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να...
Πάπια με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά και για να σας γίνει ζουμερή η πάπια μπορείτε εκτός από λάδι, να τη βουτυρώσετε μέσα-έξω. Επιπλέον προσέξτε να μην σας “αρπάξει”...
Πανσέτα με σάλτσα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά μέλι και λίγο (4-5 κουταλιές) καυτερό πιπέρι. Ακόμη μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με θυμάρι και...
Παϊδάκια με τσίλι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα αρνίσια παϊδάκια είναι τα ιδανικότερα για αυτή τη συνταγή μας. Εκτός από τη σχάρα, μπορείτε να τα φτιάξετε και σ’ ένα τηγάνι με ραβδώσεις....
Ορτύκια με ρύζι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Όσο καλά και να καθαρίσετε τα πουλιά, πάντα θα μείνουν κάποια υπόλοιπα από τα φτερά τους. Γι’ αυτό, βάζετε ένα κομμάτι βαμβάκι ποτισμένο με οινόπνευμα...
Ορτύκια με ριζότο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί τα ορτύκια, αρκεί να χαράξετε λίγο το πιο σαρκώδες μέρος του ποδιού. Αν το κρέας είναι κόκκινο, θα πρέπει...
Μοσχαρίσια σουβλάκια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του μοσχαριού που κόβεται εύκολα είναι το κιλότο. Αν θέλετε αυτή την προετοιμασία μπορεί να την κάνει και ο κρεοπώλης σας. Για να...
Μοσχάρι με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να κόψει τα μοσχαρίσια φιλέτα σε πολύ λεπτές φέτες. Αν πάλι εκτελέσετε τη συνταγή στο φούρνο, τότε αυτά θα πρέπει...
Μοσχάρι με κρέμα μελιτζάνας
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι μοσχαριού γι αυτή την συνταγή είναι το κιλότο ή σπάλα. Ζητήστε να σας το κόψει μπουκιές ο κρεοπώλης σας. Επιπλέον μπορείτε να...
Μοσχάρι με κεφαλοτύρι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να είναι νουά για να γίνει τρυφερό. Για πιο ανατολίτικη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα και γαρίφαλο όπως...
Μοσχάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια
site: www.e-meat.gr facebook: e-meat.gr
Κρέας με ρεβίθια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι το ποντίκι ή το χοντρό. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι το χοντρό είναι πεντανόστιμο στο βράσιμο. Εκτός...
Κοτόπουλο με γέμιση
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το πλιγούρι αποτελεί νόστιμη γέμιση για το κοτόπουλο ειδικά όταν περιέχει και άλλα υλικά όπως στη συνταγή μας. Αν θέλετε να μην γεμίσετε το εσωτερικό...
Κοτόπουλο λεμονάτο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν τα μπούτια από το κοτόπουλο δεν σας αρέσουν, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη, να σας κόψει το υπόλοιπο σε παϊδάκια και να χρησιμοποιήσετε...
Κοτόπουλο γεμιστό
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τον φούρνο πρέπει να τον έχετε προθερμάνει. Αν αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και ½ φλιτζάνι λεπτοκομμένα αμύγδαλα. Για να δείτε αν το...
Καυτερό κοτόπουλο
http://sunspices.gr FB: Ήλιος Μπαχαρικά YOUTUBE: ΗΛΙΟΣ μπαχαρικα SUN Spices Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ποσότητα των μπαχαρικών πρέπει να είναι 1 κουτ. του γλυκού ή ½ κουτ. ανάλογα...
Γίδα με αγκινάρες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην προτεινόμενη συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατσικάκι ή μικρό – νεαρό αρνί. Αν πάλι “αγαπάτε” τη γίδα, θα πρέπει αυτή να “ζεματιστεί” και να...
Γεμιστή γαλοπούλα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη γέμιση, αν σας αρέσουν τα πρωτότυπα, μπορείτε να προσθέσετε 1 πράσινο μήλο και 10 βρασμένα κάστανα, κομμένα σε κύβους. Επιπλέον για μια γλυκόξινη γεύση...
Μπριζόλες με σάλτσα βουτύρου
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή αυτή γίνεται πεντανόστιμη με μοσχαρίσιο κρέας και η κάθε μπριζόλα περίπου 200γρ. Πριν τις βάλετε δε στο μαρινάρισμα καλό είναι να τις χτυπήσετε...
Μπριζολάκια στη σχάρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο μέρος του ζώου για τις μπριζόλες είναι ο λαιμός. Καλό είναι κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος ανά μία ή μιάμιση ώρα να τις...
Αρνί τυλιγμένο σε μαρούλι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι αρνιού είναι η σπάλα, την οποία μπορείτε να ζητήσετε να την ξεκοκαλίσουν ή το μπούτι. Το μυστικό για τέλεια γεύση είναι η...
Αρνάκι με πατάτες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Καλό είναι το αρνάκι να είναι γάλακτος. Για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα στο αρνάκι, μπορείτε, όταν αυτό είναι τραγανιστό, να το βγάλετε, να το μουσκέψετε με...
Αγριογούρουνο τηγανιτό
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του αγριογούρουνου καλό είναι να είναι χωρίς κόκκαλο. Αν το κρέας σας βγει λίγο στεγνό ένα τρικ είναι να προσθέσετε μια σος από...
Τούρτα με κάστανα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να ξεφλουδίσουν εύκολα τα αμύγδαλα, βουτήξτε τα μέσα σε καυτό νερό. Η συνταγή είναι για φόρμα διαμέτρου 24 εκατ. Προσοχή, πριν ρίξετε το μίγμα...
Σουφλέ βερίκοκο με μέλι
www.arkadiko-meli.gr Υλικά 180 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα 2 κουταλιές ψιλή ζάχαρη 2 κρόκοι αβγών 1 ½ κουταλιά μέλι 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 4 ασπράδια αβγών Ζάχαρη άχνη Λάδι Εκτέλεση...
Σουφλέ πορτοκάλι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το βασικό σημείο για την επιτυχία της συνταγής σας είναι όταν ενσωματώνεται η μαρέγκα με την κρέμα. Οι κινήσεις θα πρέπει να είναι σταθερές και...
Σοκολάτα με φρούτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα υλικά της συνταγής εκτός από τη μαύρη σοκολάτα και το ζελέ είναι και η βασική για παντεσπάνι σοκολάτας. Οπότε, αν θέλετε, μπορείτε να το...
Σφουγγαράκια τυριού
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα σφουγγαράκια τυριού καλό είναι να φαγωθούν φρέσκα. Αν όμως κάνετε μεγάλη ποσότητα διατηρήστε τα για μερικές μέρες. Απλά πρέπει να τα “ξαναποτίσετε” με σιρόπι...
Lemon pie
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνει σωστή η ζύμη της τάρτας, πρέπει όταν την τυλίγετε να την βάλετε περίπου για 30 λεπτά στο ψυγείο. Το φύλλο δε που...
Κέικ με κολοκυθάκια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κέικ μπορεί να γίνει και με επικάλυψη κρέμας πορτοκαλιού. Για να την ετοιμάσετε θα πρέπει να χτυπήσετε 250γρ. τυρί κρέμα, 120γρ. βούτυρο μαλακό, 1...
Μπισκότα Ελαιόλαδου
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας μπορεί να συνοδευτεί με ντομάτα και φέτα αρκεί να Βουτήξτε το κάθε μπισκότο για πολύ λίγο μέσα σε νερό και τοποθετήστε τα σε...