Φρουτεμπορική Πέππας Λεωφ. Μαραθώνος & Ελληνικού Στρατού 2, Άνοιξη, Αττική Τηλ.: 210 6218291 facebook: Πέππας Φρουτεμπορική
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα επίσης μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο, κόκκινη πιπεριά ή να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μ’ ένα ξερό μεσαίου μεγέθους. Τέλος, η σαλάτα αυτή μπορεί ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψήσιμο των λαχανικών μπορεί να γίνει και από νωρίς, όπως και το ντρέσινγκ. Μια παραλαγή της συνταγής είναι να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με φέτα.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η σαλάτα μας είναι καλύτερα να σερβιριστεί κρύα. Όσο για το ξύδι που θα προσθέσετε, αρκούν δυο κουταλιές τις σούπας. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αντί για μαυρομάτικα, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι σε κονσέρβα. Το ρύζι καλό είναι να είναι μακρύκοκκο. Προαιρετικά μπορείτε να ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα. Θα χρειαστείτε 3-4 αυγά. Επιπλέον μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα και τη μαγιονέζα ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Είναι προτιμότερο το κρασί να είναι άσπρο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. τυρί πεκορίνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες σαλάτες, μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι (κονσέρβα) ή ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα. Τέλος, προσοχή χρειάζεται αν προσθέσετε αλάτι, γιατί το dressing είναι λίγο ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορεί να αντικατασταθεί το μπέικον με ζαμπόν και το νερό με ζωμό λαχανικών. Το μυστικό βρίσκεται, είτε προσθέτετε νερό είτε ζωμό, να ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε 2 φλιτζάνια ξανθή σταφίδα ή 1 ματσάκι δυόσμο, όπως και κόκκινο πιπέρι. Γενικά για να σερβιριστεί ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 1 1/4 φλ. γάλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Για σφιχτή μπεσαμέλ βάζετε 3 κ.σ. ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με ριγκατόνι. Επιπλέον λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες μαύρες ελιές στο γαρνίρισμα θα αλλάξουν την εμφάνιση αλλά και ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά. Οι καλύτερες ελιές είναι αυτές των καλαμών. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε μία ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καταλληλότερο ρύζι για αυτή τη συνταγή είναι το μακρύκοκκο. Επίσης στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ένα κύβο λαχανικών ή μυρωδικών για περισσότερη ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να κόψετε 1-2 φέτες ψωμί σε κυβάκια και να τα τηγανίσετε σε λίγο λάδι. ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν θέλετε μπορείτε να πρσθέσετε και λίγο μαρούλι ή με αυτό να στρώσετε μία πιατέλα και να τοποθετήσετε την πατατοσαλάτα πάνω του. Μία επιπλέον συμβουλή ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνουν πιο ζουμερά τα παντζάρια, τα οποία αν είναι μικρά τα κόβετε στη μέση, αν είναι μεγαλύτερα σε φέτες, μπορείτε να τα βάλετε ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να κρατήσετε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, την οποία θα βάλετε πάνω από τα κανελόνια, πριν την παρμεζάνα. Αν πάλι σας περισσέψει γέμιση, διαμοιράστε την ανάμεσα ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κοτόπουλο πρέπει να είναι μέτριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το στήθος από ένα μεγαλύτερο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φέτες αβοκάντο και ρύζι, το ...
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε οπουδήποτε ωμό πράσινο λαχανικό. Όσο για το ξίδι, αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη δροσερή αυτή σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τέλος, μία συμβουλή μας είναι να αφήσετε τους ανθούς πάνω σε απορροφητικό χαρτί, μετά ...
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη σελινόριζας κομμένης σε κύβους, πάπρικας ακόμη και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο ρύζι θα κάνει πιο λαχταριστή τη σαλάτα.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας σερβίρεται καυτή και μπορείτε να την γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν. Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο σπανάκι με κατεψυγμένο όπως ...
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε μέσα στο νερό να έχετε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών. Επίσης, λίγο μοσχοκάρυδο θα “χαρίσει” άρωμα και επιπλέον νοστιμιά. Το φαγητό μας θέλει περίπου 45-55 ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια, θα πρέπει να τα βουρτσίσετε, να τα πλύνετε σε τρεχούμενο νερό και να τα μουσκέψετε, καλύπτοντάς τα με νερό ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το προτεινόμενο πιάτο είναι ιδιαίτερα γευστικό και έχει λίγες θερμίδες. Αν δεν σας αρέσουν οι πιπεριές, τότε μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ντομάτες, μεσαίου μεγέθους.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε στο νερό που θα συμπληρώσετε να έχετε λιώσει ένα κύβο λαχανικών ή κότας. Επίσης μαζί με το χυμό μπορείτε να προσθέσετε 50γρ. κρέμα γάλακτος.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει τα ρεβίθια με τα κουκιά ή αντί για την κατσαρόλα, να γίνει στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση αφήνετε ...
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει Το πιάτο αυτό μπορεί να σερβιριστεί αντικαθιστώντας το χοιρινό παστό με σύγκλινο. Έτσι η γεύση και η πρωτοτυπία του πιάτου πράγματι είναι τέλεια.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να αποφύγετε την διαδικασία του μουλιάσματος στα κουκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα. Αν δεν αγαπάτε το λουκάνικο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χοιρινό κρέας. ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η φάβα κατά το βρασμό της, βγάζει αφρούς οι οποίοι πρέπει να αφαιρούνται με μια τρυπητή κουτάλα, όπως και το ανακάτεμά της πρέπει να γίνεται ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι φακές θα πρέπει να είναι οι χοντρές. Επιπλέον προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές μαύρες ελιές και ρίγανη. Όσο για το ξύδι, αυτό πρέπει να ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Εάν το λουκάνικο είναι πικάντικο ή καυτερό, αντικαταστήστε το κόκκινο πιπέρι με μια καυτερή κόκκινη πιπερίτσα. Επιπλέον, η προσθήκη θυμαριού, δεντρολίβανου και 2 φύλλων φασκόμηλου ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά, θα μπορούσατε για το τηγάνισμα των μανιταριών, αντί για λάδι να προσθέσετε λίγο βούτυρο (25 γρ.). Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για ένα καλό ψήσιμο πρέπει να διαλέγετε πατάτες που έχουν το ίδιο μέγεθος. Αν τέλος δεν είστε λάτρεις της κρέμας γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείτε να φρυγανίσετε το ψωμί πριν το μείγμα. Σε αυτή την περίπτωση το ψήσιμο στο γκριλ θα είναι περίπου 3 λεπτά, ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μοσχαρίσιος. Η κεφαλογραβιέρα μπορεί να αντικατασταθεί με παρμεζάνα ή φέτα. Τέλος, η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κουνουπίδι αν θα είναι ½ ή ολόκληρο, εξαρτάται από το μέγεθός του. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα υλικά είναι ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Πριν να τηγανίσετε τις τυροκροκέτες, έτσι όπως είναι αλευρωμένες, μπορείτε να τις βάλετε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο, έτσι ώστε να ενοποιηθεί το αλεύρι ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους κρόκους 2 ωμών αυγών. Όσο για την οξύτητα της μαγιονέζας, αυτή μπορείτε να την αυξήσετε ή να ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα ψητά λαχανικά μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και πικάντικα αν αναμίξετε 100γρ. βούτυρο, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 1 πρέζα τσίλι, λίγο πάπρικα και μερικές σταγόνες λεμόνι. ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα μανιτάρια περιέχουν 90% νερό γι’ αυτό αφού τα κόψετε σε κομμάτια, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βγάλουν όλο ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οποιοδήποτε αρωματικό όπως μαϊντανός, ή άνηθος θα απογειώσει τη γεύση. Προσοχή χρειάζεται στο βράσιμο των κολοκυθιών. Δεν πρέπει να μαλακώσουν τελείως.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς τον κιμά, όπως και αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό. Η συνταγή μας είναι γρήγορη μια ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνει το ντρέσινγκ αρκεί να πολτοποιήσετε το σκόρδο να ψιλοκόψετε το δυόσμο και σ΄ένα μπολ να αναμείξετε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το χοιρινό που θα αγοραστεί για αυτή τη συνταγή, είναι προτιμότερο να είναι χωρίς κόκαλο. Αν έχετε τη δυνατότητα, βάλτε τις μπουκιές του χοιρινού περίπου ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του χοιρινού που είναι κατάλληλο γι’ αυτή τη συνταγή είναι το μπούτι, το οποίο μετά το ψήσιμο κόβεται εύκολα σε μερίδες. Επιπλέον μην ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το βοδινό μπορεί επίσης να συνοδευτεί με πατάτες ατμού ή τηγανιτές ή ακόμη και με κοντά ζυμαρικά.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά και για να σας γίνει ζουμερή η πάπια μπορείτε εκτός από λάδι, να τη βουτυρώσετε μέσα-έξω. Επιπλέον προσέξτε να μην σας “αρπάξει” ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά μέλι και λίγο (4-5 κουταλιές) καυτερό πιπέρι. Ακόμη μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με θυμάρι και ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του μοσχαριού που κόβεται εύκολα είναι το κιλότο. Αν θέλετε αυτή την προετοιμασία μπορεί να την κάνει και ο κρεοπώλης σας. Για να ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να κόψει τα μοσχαρίσια φιλέτα σε πολύ λεπτές φέτες. Αν πάλι εκτελέσετε τη συνταγή στο φούρνο, τότε αυτά θα πρέπει ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι το ποντίκι ή το χοντρό. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι το χοντρό είναι πεντανόστιμο στο βράσιμο. Εκτός ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν τα μπούτια από το κοτόπουλο δεν σας αρέσουν, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη, να σας κόψει το υπόλοιπο σε παϊδάκια και να χρησιμοποιήσετε ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τον φούρνο πρέπει να τον έχετε προθερμάνει. Αν αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και ½ φλιτζάνι λεπτοκομμένα αμύγδαλα. Για να δείτε αν το ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή αυτή γίνεται πεντανόστιμη με μοσχαρίσιο κρέας και η κάθε μπριζόλα περίπου 200γρ. Πριν τις βάλετε δε στο μαρινάρισμα καλό είναι να τις χτυπήσετε ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο μέρος του ζώου για τις μπριζόλες είναι ο λαιμός. Καλό είναι κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος ανά μία ή μιάμιση ώρα να τις ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι αρνιού είναι η σπάλα, την οποία μπορείτε να ζητήσετε να την ξεκοκαλίσουν ή το μπούτι. Το μυστικό για τέλεια γεύση είναι η ...
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνει σωστή η ζύμη της τάρτας, πρέπει όταν την τυλίγετε να την βάλετε περίπου για 30 λεπτά στο ψυγείο. Το φύλλο δε που ...