Εύκολο
Παγωτό με φιστίκια
taleporosgeorge@yahoo.gr
Σαλάτα τουρλού
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα επίσης μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο, κόκκινη πιπεριά ή να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μ’ ένα ξερό μεσαίου μεγέθους. Τέλος, η σαλάτα αυτή μπορεί...
Σαλάτα με ροκφόρ
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψήσιμο των λαχανικών μπορεί να γίνει και από νωρίς, όπως και το ντρέσινγκ. Μια παραλαγή της συνταγής είναι να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με φέτα.
Σαλάτα πιπεριές
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η σαλάτα μας είναι καλύτερα να σερβιριστεί κρύα. Όσο για το ξύδι που θα προσθέσετε, αρκούν δυο κουταλιές τις σούπας. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και...
Σαλάτα μεξικάνικη
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αντί για μαυρομάτικα, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι σε κονσέρβα. Το ρύζι καλό είναι να είναι μακρύκοκκο. Προαιρετικά μπορείτε να...
Σαλάτα με καβούρια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα. Θα χρειαστείτε 3-4 αυγά. Επιπλέον μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα και τη μαγιονέζα...
Ταλιατέλες καρμπονάρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Είναι προτιμότερο το κρασί να είναι άσπρο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. τυρί πεκορίνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Σαλάτα του Καίσαρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες σαλάτες, μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι (κονσέρβα) ή ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα. Τέλος, προσοχή χρειάζεται αν προσθέσετε αλάτι, γιατί το dressing είναι λίγο...
Ριζότο με μπλε τυρί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορεί να αντικατασταθεί το μπέικον με ζαμπόν και το νερό με ζωμό λαχανικών. Το μυστικό βρίσκεται, είτε προσθέτετε νερό είτε ζωμό, να...
Ρύζι μυρωδάτο στο φούρνο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε 2 φλιτζάνια ξανθή σταφίδα ή 1 ματσάκι δυόσμο, όπως και κόκκινο πιπέρι. Γενικά για να σερβιριστεί...
Ραβιόλια με σπανάκι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 1 1/4 φλ. γάλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Για σφιχτή μπεσαμέλ βάζετε 3 κ.σ....
Πέννες με λουκάνικο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με ριγκατόνι. Επιπλέον λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες μαύρες ελιές στο γαρνίρισμα θα αλλάξουν την εμφάνιση αλλά και...
Πένες με ελιές
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά. Οι καλύτερες ελιές είναι αυτές των καλαμών. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε μία...
Ρυζοσαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καταλληλότερο ρύζι για αυτή τη συνταγή είναι το μακρύκοκκο. Επίσης στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ένα κύβο λαχανικών ή μυρωδικών για περισσότερη...
Σπανάκι με παρμεζάνα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να κόψετε 1-2 φέτες ψωμί σε κυβάκια και να τα τηγανίσετε σε λίγο λάδι....
Πατατοσαλάτα με τόνο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν θέλετε μπορείτε να πρσθέσετε και λίγο μαρούλι ή με αυτό να στρώσετε μία πιατέλα και να τοποθετήσετε την πατατοσαλάτα πάνω του. Μία επιπλέον συμβουλή...
Παντζάρια με τυρί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνουν πιο ζουμερά τα παντζάρια, τα οποία αν είναι μικρά τα κόβετε στη μέση, αν είναι μεγαλύτερα σε φέτες, μπορείτε να τα βάλετε...
Κανελόνια με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να κρατήσετε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, την οποία θα βάλετε πάνω από τα κανελόνια, πριν την παρμεζάνα. Αν πάλι σας περισσέψει γέμιση, διαμοιράστε την ανάμεσα...
Κοτοσαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κοτόπουλο πρέπει να είναι μέτριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το στήθος από ένα μεγαλύτερο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φέτες αβοκάντο και ρύζι, το...
Καλοκαιρινή σαλάτα
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε οπουδήποτε ωμό πράσινο λαχανικό. Όσο για το ξίδι, αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Δροσερή σαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη δροσερή αυτή σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τέλος, μία συμβουλή μας είναι να αφήσετε τους ανθούς πάνω σε απορροφητικό χαρτί, μετά...
Αγκιναροσαλάτα
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη σελινόριζας κομμένης σε κύβους, πάπρικας ακόμη και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο ρύζι θα κάνει πιο λαχταριστή τη σαλάτα.
Σούπα σπανάκι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας σερβίρεται καυτή και μπορείτε να την γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρουτόν. Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο σπανάκι με κατεψυγμένο όπως...
Σούπα λαχανικών
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε μέσα στο νερό να έχετε διαλύσει ένα κύβο λαχανικών. Επίσης, λίγο μοσχοκάρυδο θα “χαρίσει” άρωμα και επιπλέον νοστιμιά. Το φαγητό μας θέλει περίπου 45-55...
Πράσινη σούπα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα μανιτάρια, θα πρέπει να τα βουρτσίσετε, να τα πλύνετε σε τρεχούμενο νερό και να τα μουσκέψετε, καλύπτοντάς τα με νερό...
Γεμιστά με ζυμαρικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το προτεινόμενο πιάτο είναι ιδιαίτερα γευστικό και έχει λίγες θερμίδες. Αν δεν σας αρέσουν οι πιπεριές, τότε μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ντομάτες, μεσαίου μεγέθους.
Αγκινάρες σούπα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε στο νερό που θα συμπληρώσετε να έχετε λιώσει ένα κύβο λαχανικών ή κότας. Επίσης μαζί με το χυμό μπορείτε να προσθέσετε 50γρ. κρέμα γάλακτος.
Κουλουράκια με μαρμελάδα
To filema tis Lelas @tofilema_tislelas www.tofilematislelas.gr
Σαλάτα με ξηρούς καρπούς
site: www.chasioti.gr facebook: chasiotis.nuts
Ρεβίθια στιφάδο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει τα ρεβίθια με τα κουκιά ή αντί για την κατσαρόλα, να γίνει στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση αφήνετε...
Ρεβίθια με παστό χοιρινό
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει Το πιάτο αυτό μπορεί να σερβιριστεί αντικαθιστώντας το χοιρινό παστό με σύγκλινο. Έτσι η γεύση και η πρωτοτυπία του πιάτου πράγματι είναι τέλεια.
Κουκιά πικάντικα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να αποφύγετε την διαδικασία του μουλιάσματος στα κουκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένα. Αν δεν αγαπάτε το λουκάνικο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χοιρινό κρέας....
Φάβα με κρεμμύδια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η φάβα κατά το βρασμό της, βγάζει αφρούς οι οποίοι πρέπει να αφαιρούνται με μια τρυπητή κουτάλα, όπως και το ανακάτεμά της πρέπει να γίνεται...
Φακές σαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι φακές θα πρέπει να είναι οι χοντρές. Επιπλέον προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές μαύρες ελιές και ρίγανη. Όσο για το ξύδι, αυτό πρέπει να...
Φακές με λουκάνικο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Εάν το λουκάνικο είναι πικάντικο ή καυτερό, αντικαταστήστε το κόκκινο πιπέρι με μια καυτερή κόκκινη πιπερίτσα. Επιπλέον, η προσθήκη θυμαριού, δεντρολίβανου και 2 φύλλων φασκόμηλου...
Ψωμάκια με μανιτάρια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά, θα μπορούσατε για το τηγάνισμα των μανιταριών, αντί για λάδι να προσθέσετε λίγο βούτυρο (25 γρ.). Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το ψωμί...
Πατάτες με κρέμα και σκόρδο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για ένα καλό ψήσιμο πρέπει να διαλέγετε πατάτες που έχουν το ίδιο μέγεθος. Αν τέλος δεν είστε λάτρεις της κρέμας γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε...
Μπρουσκέτες με μανιτάρια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μπορείτε να φρυγανίσετε το ψωμί πριν το μείγμα. Σε αυτή την περίπτωση το ψήσιμο στο γκριλ θα είναι περίπου 3 λεπτά,...
Μελιτζάνες τυλιχτές
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο κιμάς που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι μοσχαρίσιος. Η κεφαλογραβιέρα μπορεί να αντικατασταθεί με παρμεζάνα ή φέτα. Τέλος, η ίδια συνταγή μπορεί να αντικαταστήσει...
Κουνουπιδοκεφτέδες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κουνουπίδι αν θα είναι ½ ή ολόκληρο, εξαρτάται από το μέγεθός του. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα υλικά είναι...
Γευστικές τυροκροκέτες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Πριν να τηγανίσετε τις τυροκροκέτες, έτσι όπως είναι αλευρωμένες, μπορείτε να τις βάλετε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο, έτσι ώστε να ενοποιηθεί το αλεύρι...
Διαφορετικά αυγά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την μαγιονέζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους κρόκους 2 ωμών αυγών. Όσο για την οξύτητα της μαγιονέζας, αυτή μπορείτε να την αυξήσετε ή να...
Σαλάτα με χάντρες
290 θερμίδες η μερίδα
Άπαχα μπιφτέκια
255 θερμίδες η μερίδα
Ψητά λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα ψητά λαχανικά μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και πικάντικα αν αναμίξετε 100γρ. βούτυρο, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 1 πρέζα τσίλι, λίγο πάπρικα και μερικές σταγόνες λεμόνι....
Μανιτάρια σε κόκκινο κρασί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα μανιτάρια περιέχουν 90% νερό γι’ αυτό αφού τα κόψετε σε κομμάτια, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βγάλουν όλο...
Κολοκυθάκια με τυρί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οποιοδήποτε αρωματικό όπως μαϊντανός, ή άνηθος θα απογειώσει τη γεύση. Προσοχή χρειάζεται στο βράσιμο των κολοκυθιών. Δεν πρέπει να μαλακώσουν τελείως.
Κολοκυθάκια αυγολέμονο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς τον κιμά, όπως και αντί για δυόσμο μπορείτε να βάλετε μαϊντανό. Η συνταγή μας είναι γρήγορη μια...
Φασόλια με ντρέσινγκ
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνει το ντρέσινγκ αρκεί να πολτοποιήσετε το σκόρδο να ψιλοκόψετε το δυόσμο και σ΄ένα μπολ να αναμείξετε το γιαούρτι, το σκόρδο και το...
Αγκινάρες αλα Πολίτα
facebook: Πέππας Φρουτεμπορική
Χοιρινό με πράσα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το χοιρινό που θα αγοραστεί για αυτή τη συνταγή, είναι προτιμότερο να είναι χωρίς κόκαλο. Αν έχετε τη δυνατότητα, βάλτε τις μπουκιές του χοιρινού περίπου...
Χοιρινό με μήλα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του χοιρινού που είναι κατάλληλο γι’ αυτή τη συνταγή είναι το μπούτι, το οποίο μετά το ψήσιμο κόβεται εύκολα σε μερίδες. Επιπλέον μην...
Βοδινό στιφάδο με καρότα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το βοδινό μπορεί επίσης να συνοδευτεί με πατάτες ατμού ή τηγανιτές ή ακόμη και με κοντά ζυμαρικά.
Πάπια με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για περισσότερη νοστιμιά και για να σας γίνει ζουμερή η πάπια μπορείτε εκτός από λάδι, να τη βουτυρώσετε μέσα-έξω. Επιπλέον προσέξτε να μην σας “αρπάξει”...
Πανσέτα με σάλτσα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά μέλι και λίγο (4-5 κουταλιές) καυτερό πιπέρι. Ακόμη μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ρίγανη με θυμάρι και...
Μοσχαρίσια σουβλάκια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του μοσχαριού που κόβεται εύκολα είναι το κιλότο. Αν θέλετε αυτή την προετοιμασία μπορεί να την κάνει και ο κρεοπώλης σας. Για να...
Μοσχάρι με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να κόψει τα μοσχαρίσια φιλέτα σε πολύ λεπτές φέτες. Αν πάλι εκτελέσετε τη συνταγή στο φούρνο, τότε αυτά θα πρέπει...
Κρέας με ρεβίθια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος είναι το ποντίκι ή το χοντρό. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι το χοντρό είναι πεντανόστιμο στο βράσιμο. Εκτός...
Κοτόπουλο λεμονάτο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν τα μπούτια από το κοτόπουλο δεν σας αρέσουν, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη, να σας κόψει το υπόλοιπο σε παϊδάκια και να χρησιμοποιήσετε...
Κοτόπουλο γεμιστό
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τον φούρνο πρέπει να τον έχετε προθερμάνει. Αν αγαπάτε τις εξωτικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και ½ φλιτζάνι λεπτοκομμένα αμύγδαλα. Για να δείτε αν το...
Μπριζόλες με σάλτσα βουτύρου
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή αυτή γίνεται πεντανόστιμη με μοσχαρίσιο κρέας και η κάθε μπριζόλα περίπου 200γρ. Πριν τις βάλετε δε στο μαρινάρισμα καλό είναι να τις χτυπήσετε...
Μπριζολάκια στη σχάρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο μέρος του ζώου για τις μπριζόλες είναι ο λαιμός. Καλό είναι κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος ανά μία ή μιάμιση ώρα να τις...
Αρνί τυλιγμένο σε μαρούλι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο κομμάτι αρνιού είναι η σπάλα, την οποία μπορείτε να ζητήσετε να την ξεκοκαλίσουν ή το μπούτι. Το μυστικό για τέλεια γεύση είναι η...
Lemon pie
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνει σωστή η ζύμη της τάρτας, πρέπει όταν την τυλίγετε να την βάλετε περίπου για 30 λεπτά στο ψυγείο. Το φύλλο δε που...