ΣΑΛΑΤΕΣ
Σαλάτα καρότα με κύμινο
Προτείνουμε Η σαλάτα αυτή μπορεί να συνοδευτεί και με dressing γιαουρτιού. Για το dressing θα χρειαστείτε: 4 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.σ μαγιονέζα, 2 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο άνηθο και αλάτι –...
Σολομός σαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Ο σολομός καλό είναι να είναι φρέσκος. Αν δεν θέλετε να τον βράσετε, μπορείτε αφού το αλατοπιπερώσετε να το βάλετε σε λαδόκολλα, να το τυλίξετε...
Σαλάτα τουρλού
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα επίσης μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο, κόκκινη πιπεριά ή να αντικαταστήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μ’ ένα ξερό μεσαίου μεγέθους. Τέλος, η σαλάτα αυτή μπορεί...
Σαλάτα με ροκφόρ
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψήσιμο των λαχανικών μπορεί να γίνει και από νωρίς, όπως και το ντρέσινγκ. Μια παραλαγή της συνταγής είναι να αντικαταστήσετε το ροκφόρ με φέτα.
Σαλάτα πιπεριές
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η σαλάτα μας είναι καλύτερα να σερβιριστεί κρύα. Όσο για το ξύδι που θα προσθέσετε, αρκούν δυο κουταλιές τις σούπας. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και...
Σαλάτα μεξικάνικη
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αντί για μαυρομάτικα, κόκκινα φασόλια και καλαμπόκι σε κονσέρβα. Το ρύζι καλό είναι να είναι μακρύκοκκο. Προαιρετικά μπορείτε να...
Σαλάτα με χταπόδι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για μια διαφορετική αλλά γευστικότατη σάλτσα για τη σαλάτα σας, μπορείτε να αναμίξετε 2/3 φλ. λάδι, 1 κ.σ. μουστάρδα και ½ φλ. μηλόξυδο. Χτυπήστε όλα...
Σαλάτα με καβούρια
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα. Θα χρειαστείτε 3-4 αυγά. Επιπλέον μπορείτε να σερβίρετε τη σαλάτα και τη μαγιονέζα...
Σαλάτα του Καίσαρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες σαλάτες, μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι (κονσέρβα) ή ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα. Τέλος, προσοχή χρειάζεται αν προσθέσετε αλάτι, γιατί το dressing είναι λίγο...
Ρυζοσαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καταλληλότερο ρύζι για αυτή τη συνταγή είναι το μακρύκοκκο. Επίσης στο νερό που βράζει μπορείτε να προσθέσετε ένα κύβο λαχανικών ή μυρωδικών για περισσότερη...
Σπανάκι με παρμεζάνα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να μετατρέψετε αυτή τη σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα, μπορείτε να κόψετε 1-2 φέτες ψωμί σε κυβάκια και να τα τηγανίσετε σε λίγο λάδι....
Πατατοσαλάτα με τόνο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν θέλετε μπορείτε να πρσθέσετε και λίγο μαρούλι ή με αυτό να στρώσετε μία πιατέλα και να τοποθετήσετε την πατατοσαλάτα πάνω του. Μία επιπλέον συμβουλή...
Παντζάρια με τυρί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να γίνουν πιο ζουμερά τα παντζάρια, τα οποία αν είναι μικρά τα κόβετε στη μέση, αν είναι μεγαλύτερα σε φέτες, μπορείτε να τα βάλετε...
Κοτοσαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κοτόπουλο πρέπει να είναι μέτριο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το στήθος από ένα μεγαλύτερο. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φέτες αβοκάντο και ρύζι, το...
Καλοκαιρινή σαλάτα
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στην σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε οπουδήποτε ωμό πράσινο λαχανικό. Όσο για το ξίδι, αυτό θα πρέπει να είναι περίπου 2 κουταλιές της σούπας.
Δροσερή σαλάτα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη δροσερή αυτή σαλάτα μπορείτε να προσθέσετε άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο. Τέλος, μία συμβουλή μας είναι να αφήσετε τους ανθούς πάνω σε απορροφητικό χαρτί, μετά...
Αγκιναροσαλάτα
To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη σελινόριζας κομμένης σε κύβους, πάπρικας ακόμη και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βρασμένο ρύζι θα κάνει πιο λαχταριστή τη σαλάτα.
Λαχανικά με αμύγδαλα
site: www.1001geuseis.gr
Σαλάτα με ξηρούς καρπούς
site: www.chasioti.gr facebook: chasiotis.nuts