ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς & με λαχανικά
www.chiotikokellari.gr ΥΛΙΚΑ 500 γρ. χυλοπιτάκι ή στριφτάρια με μελάνι σουπιάς 3 μέτρια καρότα κολοκυθάκια μέτρια πράσο 3–4 σκελίδες σκόρδο 100 ml ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 1 ½...
Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες
FB: @ilispasta Instagram: ilis_pasta www.ilispasta.gr www.pastaallavictoria.com
Σκορδομακάρονα με μπρόκολο
Προτείνουμε Μπορείτε να βράσετε τα μακαρόνια και λίγο πριν το τέλος να προσθέσετε και το μπρόκολο. Τέλος, κρατήστε λίγο νερό βρασίματος και χρησιμοποιήστε το στη σάλτσα.
Μακαρόνια με γαρίδες
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα μακαρόνια μην τα αφήσετε να βράσουν πολύ. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το θυμάρι με φρέσκο μαϊντανό το οποίο ρίχνετε πριν το σερβίρισμα. Το κρασί...
Ταλιατέλες καρμπονάρα
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Είναι προτιμότερο το κρασί να είναι άσπρο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και 100 γρ. τυρί πεκορίνο για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Ριζότο με μπλε τυρί
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Στη συνταγή μας μπορεί να αντικατασταθεί το μπέικον με ζαμπόν και το νερό με ζωμό λαχανικών. Το μυστικό βρίσκεται, είτε προσθέτετε νερό είτε ζωμό, να...
Ρύζι μυρωδάτο στο φούρνο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Αν σας αρέσουν οι διαφοροποιημένες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε 2 φλιτζάνια ξανθή σταφίδα ή 1 ματσάκι δυόσμο, όπως και κόκκινο πιπέρι. Γενικά για να σερβιριστεί...
Ραβιόλια με σπανάκι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. αλεύρι, 1 1/4 φλ. γάλα, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Για σφιχτή μπεσαμέλ βάζετε 3 κ.σ....
Πέννες με λουκάνικο
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με ριγκατόνι. Επιπλέον λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες μαύρες ελιές στο γαρνίρισμα θα αλλάξουν την εμφάνιση αλλά και...
Πένες με ελιές
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά. Οι καλύτερες ελιές είναι αυτές των καλαμών. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε μία...
Λαζάνια με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κιμά ή πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό. Επίσης μπορείτε να μην βράσετε τα λαζάνια, αλλά σε αυτή την περίπτωση, θα...
Κανελόνια με σπανάκι
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα κανελόνια που θα χρειαστείτε, θα πρέπει να μην χρειάζονται προβράσιμο. Το ψήσιμο θα πρέπει να τελειώσει όταν τα κανελόνια και τα υπόλοιπα υλικά μαλακώσουν....
Κανελόνια με λαχανικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να κρατήσετε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, την οποία θα βάλετε πάνω από τα κανελόνια, πριν την παρμεζάνα. Αν πάλι σας περισσέψει γέμιση, διαμοιράστε την ανάμεσα...
Γιουβαρλάκια με τραχανά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το μυστικό για να παραμείνει ζουμί στη συνταγή μας είναι η ποσότητα του τραχανά. Το μισό φλιτζανάκι, μπορεί να είναι και τρεις κουταλιές της σούπας....
Γεμιστά με ζυμαρικά
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το προτεινόμενο πιάτο είναι ιδιαίτερα γευστικό και έχει λίγες θερμίδες. Αν δεν σας αρέσουν οι πιπεριές, τότε μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ντομάτες, μεσαίου μεγέθους.