Untitled Document

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

15 πατάτες baby

2 κολοκυθάκια

1 μελιτζάνα, μικρή

1 πιπεριά κίτρινη

Πάπρικα γλυκιά

Αποξηραμένο σκόρδο

Ρίγανη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τα ξύλινα σουβλάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  2. Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε για 30’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ή τις βράζετε για 5’ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις σκουπίζετε και τις κόβετε στη μέση.
  3. Παράλληλα, κόβετε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις πιπεριές σε κυβάκια 2 εκ..
  4. Βάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, την πάπρικα και το σκόρδο. Προσθέτετε και τις πατάτες.
  5. Ανακατεύετε να αλειφτούν καλά και περνάτε εναλλάξ τις πατάτες και τα λαχανικά στα σουβλάκια ξεκινώντας και τελειώνοντας με ένα κομμάτι πατάτας.
  6. Τα στοιχίζετε σε μία σχάρα πάνω σε ένα ταψί και ψήνετε για 10’. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε τα καλαμάκια και ψήνετε για άλλα 5’.

Bioagores  (Αγορές Βιοκαλλιεργητών)

bioagores.org

 

Related Recipes