Υλικά
15 πατάτες baby
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα, μικρή
1 πιπεριά κίτρινη
Πάπρικα γλυκιά
Αποξηραμένο σκόρδο
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε τα ξύλινα σουβλάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε για 30’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ή τις βράζετε για 5’ σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις σκουπίζετε και τις κόβετε στη μέση.
- Παράλληλα, κόβετε τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις πιπεριές σε κυβάκια 2 εκ..
- Βάζετε τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, την πάπρικα και το σκόρδο. Προσθέτετε και τις πατάτες.
- Ανακατεύετε να αλειφτούν καλά και περνάτε εναλλάξ τις πατάτες και τα λαχανικά στα σουβλάκια ξεκινώντας και τελειώνοντας με ένα κομμάτι πατάτας.
- Τα στοιχίζετε σε μία σχάρα πάνω σε ένα ταψί και ψήνετε για 10’. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε τα καλαμάκια και ψήνετε για άλλα 5’.
Bioagores (Αγορές Βιοκαλλιεργητών)