Untitled Document

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι με μαύρη τρούφα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

2 ντομάτες ή 4 ντοματίνια

50 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι

50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι

1/4 φλιτζ. κρασί κόκκινο

2 κ.σ. κάπαρη

1 κ.γ. ζάχαρη

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2΄ ακόμα. Ρίχνετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε την κάπαρη, τις ελιές, την πιπερίτσα και ανακατεύετε για 3΄ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματα τους.
  2. Βάζετε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια ή τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, σε μέτρια θερμοκρασία για 20΄– 25΄ περίπου και μέχρι να “σωθούν” τα υγρά. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε το λιγκουίνι και τα αφήνετε να βράσουν. Βράζετε τα μακαρόνια 2΄ λιγότερο από το προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  4. Ξαναβάζετε την σάλτσα στη φωτιά, ρίχνετε τις ελιές και τα μακαρόνια, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2΄. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Related Recipes