Κυπριακά τυροπιτάκια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 800γρ. αλεύρι
- 9 αυγά
- 200γρ. λάδι
- 350γρ. γάλα
- 1 κιλό γραβιέρα
- 250γρ. χαλούμι
- 80γρ. σιμιγδάλι
- 1/2 κουταλιά σούπας: μαχλέπι, κανέλα, μαστίχα
- 20γρ. μαγιά
- 1 1/2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ματσάκι δυόσμο
- Σουσάμι
- Αλάτι
Instructions
- Τρίβετε τα τυριά και τα αναμειγνύετε με το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τα 6 αυγά, την μαγιά την οποία πρώτα έχετε διαλύσει σε 30 γρ. ζεστό γάλα και το δυόσμο τον οποίο έχετε ψιλοκόψει
- Τα σκεπάζετε και αφήνετε να δράσει η μαγιά για να ετοιμαστεί η γέμιση
- Ετοιμάζετε τη ζύμη, ανακατεύοντας το αλεύρι με το λάδι, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι
- Προσθέτετε ένα – ένα τ' αυγά και αρχίζετε το ζύμωμα, ρίχνοντας λίγο – λίγο το υπόλοιπο γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο και μαλακό ζυμάρι
- Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε στρογγυλές πίτες και βάζετε στο κέντρο τους δύο κουταλιές γέμιση
- Διπλώνετε και συνεχίζετε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι
- Αλείφετε τα τυροπιτάκια μ' ένα αυγό, ρίχνετε λίγο σουσάμι και τα ψήνετε για 1 ώρα στους 200οC
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Όλα τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσετε καλό είναι να είναι σε σκόνη. Προτιμήστε να βάλετε τα τυροπιτάκια σε λαδόκολλα και τρυπήστε με πιρούνι τα φύλλα. Τέλος, για καλύτερα αποτελέσματα, φτιάξτε τη γέμιση από την προηγούμενη ημέρα
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ