Υλικά
220 γρ. ταχίνι με κακάο
200 γρ. αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1/2 φακελάκι baking powder
200 γρ. ζάχαρη καστανή
125 ml λάδι καρύδας, λιωμένο
3 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
1 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
5 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ταχίνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το ταχίνι, την ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι ν’ αφρατέψουν. Στην συνέχεια, προσθέτετε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το λιωμένο λάδι καρύδας και την κανέλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεμένο με το baking powder .
- Ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το ρίχνετε σε ένα ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170OC για 40′ – 45′.
- Πρέπει να αρχίσει να σκάει στην επιφάνεια αλλά από μέσα θα είναι ακόμα υγρό, όταν το κέικ ετοιμαστεί. Δηλαδή, δεν δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βουτώντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του γιατί σίγουρα θα βγει υγρό.
- Συνεχίζετε με την επικάλυψη. Για την επικάλυψη ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμιγνύετε. Όταν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, τοποθετείτε με μια σπάτουλα την επικάλυψη πάνω στο κέικ.