230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισµένο)
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή µαργαρίνη
120 γρ. Φυστικοβούτυρο (κρέµα ή µε κοµµατάκια)
60 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα µαγειρικής
1 αβγό
100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
1/2 κ.γ. Αλάτι
Instructions
Κοσκινίζετε το αλεύρι µε τη σόδα, σε ενα µπολ και ανακατεύετε και το αλάτι.
Βάζετε στο µίξερ, το βούτυρο ή τη µαργαρίνη, (σε θερµοκρασία δωµατίου), τα δύο είδη ζάχαρης και το φιστικοβούτυρο. Τα χτυπάτε µέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το αβγό και το µείγµα του αλευριού και ανακατεύετε, µε µια σπάτουλα, µέχρι να οµογενοποιηθεί το αλεύρι µε το υγρό µείγµα. Σε αυτό το σηµείο ρίχνετε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύετε οµοιόµορφα στη ζύµη
Συνεχίζετε µε τα χέρια, πλάθοντας στον πάγκο τη ζύµη. Της δίνετε ενα σχήµα ρολό, την τυλίγετε µε µια µεµβράνη και την βάζετε στο ψυγείο µέχρι να σφίξει.
Ξετυλίγετε τη ζύµη και µε ένα µαχαίρι την κόβετε σε φέτες 0,5 εκ. Αραδιάζετε τις φέτες, σε ταψί µε λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο, στους 180oC, για 20’, µέχρι να χρυσίσουν. Δεν πρέπει να τα παραψήσετε.
Αφού τα βγάλετε από το φούρνο τα αφήνετε σε µια σχάρα να κρυώσουν.