Ρολό με μπόλια
- Difficulty Level Για έμπειρους
Ingredients
- 2 ½ κιλά κρέας
- 1 μεγάλη μπόλια
- 4 πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γρ. μουστάρδα
- Ρίγανη
- Δυόσμος
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σ' ένα μπολ, βάζετε το λάδι στη μουστάρδα, τη ρίγανη, το δυόσμο ψιλοκομμένο και το σκόρδο και τις πατάτες τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα αναμιγνύετε
- Στο πάγκο της κουζίνας απλώνετε το κρέας και το κάνετε όσο πιο λεπτό γίνεται. Το πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτετε το μίγμα και το απλώνετε σ' όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Τυλίγετε το κρέας σε ρολό από την μακριά πλευρά
- Απλώνετε την μπόλια στην επιφάνεια εργασίας και τυλίγετε σφικτά το ρολό κρέατος και το δυόσμο
- Λαδώνετε λίγο ένα ταψί, προσθέτετε το ρολό και το ψήνετε για 2 ½ ώρες περίπου στους 180οC, γυρίζοντάς το απ' όλες τις πλευρές
- Το“Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κρέας που ταιριάζει με τα μυρωδικά είναι το κατσίκι και το καλύτερο κομμάτι η σπάλα. Ακόμη και η μπόλια πρέπει να είναι αρνίσια και αν δεν βρίσκετε μεγάλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο μικρές. Επιπλέον μπορείτε να πάτε τη γέμιση στον κρεοπώλη σας και να σας ετοιμάσει εκείνος το ρολό.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ