Χοιρινό κοκκινιστό
Ingredients
- 1 κιλό άπαχο χοιρινό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. πελτές
- 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 3 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες, το πλένετε και το στεγνώνετε.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Όταν το λάδι κάψει ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου και τα φύλλα της δάφνης.
- Σοτάρετε για λίγα λεπτά τα υλικά, προσθέτετε το κρέας, ανακατεύετε και ρίχνετε το λευκό κρασί.
- Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί, βάζετε αλάτι-πιπέρι, την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 10' σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 45' περίπου.
- Όταν το κρέας μαλακώσει και η σάλτα πήξει, μπορεί να συνοδέψει θαυμάσια ρύζι, μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες.
- προτείνουμε... Στη συνταγή μας μπορείτε να προσθέσετε ροδέλες από δύο καρότα και ½ κ.γ. ζάχαρη. Τέλος η προσθήκη λίγου τσίλι θα κάνει, εκτός από νόστιμο, και πικάντικο το φαγητό μας.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ