Αστακός γεμιστός
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 750γρ. αστακός (2 τεμάχια)
- 250γρ. γαρίδες
- 1 γλυκό κρεμμύδι
- 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
- 1/2 κουτ. πάπρικα
- Λάδι
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και όταν αυτό κοχλάσει ρίχνετε λίγο χοντρό αλάτι και τους αστακούς.
- Ο χρόνος βρασμού είναι ανάλογος του βάρους του και στην περίπτωσή σας είναι περίπου 20 λεπτά.
- Βγάζετε τους αστακούς, κόβετε τις δαγκάνες και το σώμα στη μέση.
- Αφαιρείτε το κρέας από το σώμα.
- Σ' ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, κομμένο, τις γαρίδες, τις οποίες πρώτα έχετε βράσει και καθαρίσει, κομμένες στη μέση ή στα τρία και το εσωτερικό του αστακού.
- Τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Βάζετε το μείγμα στα όστρακα των αστακών, ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί και τα ψήνετε στο φούρνο ώσπου να ροδίσουν καλά.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για όσους δεν γνωρίζετε το γλυκό κρεμμύδι, είναι αυτό που στην αγορά λέγεται εσαλότ. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι από τον αστακό πρέπει να πετάτε τη σακούλα που βρίσκεται κοντά στο κεφάλι και το νεύρο στην ουρά. Τέλος, πριν το βράσιμο θα πρέπει να δένετε την ουρά του αστακού, όπως είναι διπλωμένη με το σώμα, με ένα σπάγκο.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ