
Ψωμί ολικής άλεσης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. σταρένια πίτουρα
- 2 φακ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. μέλι
- Λίγο γάλα
- Λάδι
- Λίγο αλάτι
Instructions
- 1. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Παίρνετε μια λεκανίτσα, βάζετε το αλεύρι, ανοίγετε μια λακκουβίτσα και ρίχνετε τη μαγιά την οποία πρώτα έχετε διαλύσει σε λίγο νερό
- 2. Στην συνέχεια ρίχνετε το μέλι, τα πίτουρα, λίγο λάδι, το γάλα χλιαρό και νερό. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής
- 3. Όταν γίνει, τη μεταφέρετε στο πάγκο, τον οποίο πρώτα έχετε αλευρώσει και δουλεύετε τη ζύμη
- 4. Σχηματίζετε μια ή δυο ή μικρά φραντζολάκια. Αλείφετε το ψωμί με λίγο λάδι. Λαδώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα
- 5. Τοποθετείτε το ψωμί, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει. Ψήνετε το ψωμί για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς
- 6. To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψωμί θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει και να ξεπεράσει το χείλος του ταψιού ή της φόρμας. Το ψωμί μπαίνει σε προθερμασμένο φούρνο και είναι έτοιμο όταν σκουρύνει. Το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική