Ψωμί ολικής άλεσης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. σταρένια πίτουρα
- 2 φακ. ξηρή μαγιά
- 10 γρ. μέλι
- Λίγο γάλα
- Λάδι
- Λίγο αλάτι
Instructions
- Κοσκινίζετε το αλεύρι. Παίρνετε μια λεκανίτσα, βάζετε το αλεύρι, ανοίγετε μια λακκουβίτσα και ρίχνετε τη μαγιά την οποία πρώτα έχετε διαλύσει σε λίγο νερό
- Στην συνέχεια ρίχνετε το μέλι, τα πίτουρα, λίγο λάδι, το γάλα χλιαρό και νερό. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής
- Όταν γίνει, τη μεταφέρετε στο πάγκο, τον οποίο πρώτα έχετε αλευρώσει και δουλεύετε τη ζύμη
- Σχηματίζετε μια ή δυο ή μικρά φραντζολάκια. Αλείφετε το ψωμί με λίγο λάδι. Λαδώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα
- Τοποθετείτε το ψωμί, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να φουσκώσει. Ψήνετε το ψωμί για 40 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς
- To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το ψωμί θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει και να ξεπεράσει το χείλος του ταψιού ή της φόρμας. Το ψωμί μπαίνει σε προθερμασμένο φούρνο και είναι έτοιμο όταν σκουρύνει. Το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει