Ψωμί με καρύδια
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 600 γρ. αλεύρι μαλακό
- 600 γρ. αλεύρι σκληρό
- 30 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 150 γρ. καρύδια
- 30 γρ. μαγιά νωπή
- 1 αβγό
- 50 γρ. βούτυρο
- Λίγη ζάχαρη
- Αλάτι
Instructions
- Στο μπολ του μίξερ βάζετε το αλεύρι και τα δύο είδη, την μαγιά, το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα καρύδια τριμμένα και νερό, το οποίο ρίχνετε σιγά – σιγά.
- Ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου και για άλλα 5 λεπτά στην πιο γρήγορη.
- Σκεπάζετε τον κάδο με μία πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθετε μικρά μπαλάκια με τη ζύμη και τα αλευρώνετε ελαφρώς ώστε να αποκτήσουν λεία επιφάνεια.
- Σ' ένα ταψί στρώνετε μία λαδόκολλα και τοποθετείτε τα καρβελάκια πάνω της. Τα αφήνετε για άλλη μία ώρα να φουσκώσουν.
- Τέλος, τα ψήνετε στους 180ο C ,περίπου για 15-25 λεπτά, αφού πρώτα τα ραντίσετε με λίγο νερό και σιμιγδάλι.
- Ready in : 180 Minutes
- Recipe Type : ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΑΜΑ