
Ψωμί με ανθότυρο
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 250 - 300γρ. αλεύρι
- 100γρ. ανθότυρο
- 1 πακέτο μαγιά
- 1 αυγό
- 1/2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- Μισό ματσάκι άνηθο
- Λίγο βούτυρο ή λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζετε λίγο ζεστό νερό και διαλύετε το μέλι. Πασπαλίζετε με τη μαγιά και τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει αφρός. Προσθέτετε το ανθότυρο, τριμμένο με το χέρι, το αυγό, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι
- Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και τα ανακατεύετε όλα μαζί πολύ καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη με μία πετσέτα και το αφήνετε για 1 ώρα, μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της
- Μετά δουλεύετε και πάλι τη ζύμη και την βάζετε σ' ένα ταψί. Σκεπάζετε και αφήνετε για 45 λεπτά να διπλασιαστεί και πάλι ο όγκος
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήνετε το ψωμί για 45 λεπτά περίπου
- Αλείφετε το ψωμί 3 λεπτά πριν το βγάλετε με λίγο βούτυρο ή λάδι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Οι παλιές νοικοκυρές έλεγαν ότι πρέπει να δουλέψετε το ζυμάρι στην αρχή με τουλάχιστον 30 δυνατές κινήσεις. Τη δεύτερη δε φορά μπορείτε να δουλέψετε και με ξύλινη κουτάλα, αν αυτό σας διευκολύνει
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ