Untitled Document

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους

Υλικά

500 γρ. πλευρώτους

4 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλ. μπαλσάμικο

Ρίγανη

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. καγιέν

Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένετε, σκουπίζετε με ένα πανί τα μανιτάρια, αφαιρείτε τα χονδρά κοτσάνια και τα κόβετε σε φέτες. Τα στρώνετε σε ένα ταψί και τα ραντίζετε με λίγο λάδι. Υπάρχει ένας βασικός κανόνας στο ψήσιμο των μανιταριών. Αλάτι και πιπέρι προστίθενται αφού ψηθούν και όχι πριν. Βάζετε τα μανιτάρια στη σχάρα και σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν. Γυρίζετε τα μανιτάρια μια φορά, τα βγάζετε περίπου μετά από 10΄- 15΄ και αφού έχουν πάρει χρώμα και έχουν σφίξει λίγο από το ψήσιμο. Ταυτόχρονα τρίβετε τις σκελίδες του σκόρδου στον πολύ ψιλό τρίφτη και το αναμιγνύετε καλά με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, την ρίγανη, το θυμάρι, το καγιέν, αλάτι-πιπέρι. Χτυπάτε με το σύρμα τα υλικά να ενωθούν και περιχύνετε με το μείγμα τα ψητά μανιτάρια.

Related Recipes