Ψαρονέφρι με ζαμπόν και γραβιέρα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 4 μεγάλες φέτες ζαμπόν
- 200 γρ γραβιέρα
- 14 ντοματίνια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
Instructions
- Ρυθμίστε το φούρνο στο γκριλ στους 240ο C.
- Κόβετε το κάθε ψαρονέφρι σε 8 φέτες, τις χτυπάτε ελαφρά για να πλατύνουν και τις αλατοπιπερώνετε.
- Ζεσταίνετε τρεις-τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρετε το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές για έξι λεπτά συνολικά.
- Σβήνετε με τρεις κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Παράλληλα κόβετε στη μέση το ζαμπόν και τρίβετε τη γραβιέρα. Βάζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι σε ένα ρηχό ταψάκι και βάζετε στην κάθε μια από μια φέτα ζαμπόν και τυρί.
- Γκρατινάρετε για 3 λεπτά και σερβίρετε με ρόκα, κάπαρη και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μπορεί να “απογειωθεί” συνοδεύοντάς την με λαχανικά ψητά ή ακόμα πιο υγιεινά, στον ατμό.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ