Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σκόρδο και την ντομάτα και τα αφήνετε να τσιγαριστούν ελαφρώς για 5-6 λεπτά.
Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια παίρνετε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε το ψάρι και με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τη σάρκα του και το τοποθετείτε μέσα.
Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα και ακουμπάτε πάνω στο ψάρι κομμάτια από τις τσιγαρισμένες ντομάτες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε το ταψί με το ψάρι να ψηθεί για 20 λεπτά. Η συνταγή αυτή σερβίρεται ζεστή και μαζί με τη σάλτσα της.
Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Το προτεινόμενο ψάρι μπορεί να είναι συναγρίδα ή αν αγαπάτε τα κομμάτια ψαριού σφυρίδα ή ξιφίας. Σας συμβουλεύουμε όταν ψήνετε κάποιο ψάρι στο φούρνο καλό είναι να το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο, ώστε να ψηθεί με τους χυμούς του, προσθέτοντας λίγο νερό. Η υγρασία του νερού κάνει το ψάρι πιο νόστιμο.