Ψάρι με πουρέ αρακά
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 600 γρ. φέτες ψαριού
- 450 γρ. αρακάς
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. ροκφόρ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Άνηθος
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό περίπου για 15 λεπτά και τον στραγγίζετε
- Βάζετε λάδι σ' ένα τηγάνι και τηγανίζετε το ψάρι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα
- Βάζετε στο μπλέντερ τον αρακά, το γιαούρτι, τα τυριά λιωμένα με πιρούνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο πιπέρι και τον άνηθο ψιλοκομμένο
- Σερβίρετε κάθε φέτα, γαρνιρισμένο με πουρέ αρακά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το καλύτερο ψάρι για τηγάνισμα αλλά και για το φούρνο είναι η σφυρίδα. Για περισσότερο άρωμα, βάλτε λίγο κάπαρη στο λάδι για τηγάνισμα και μόλις αυτό πάρει χρώμα, την αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα και την πετάτε. Τέλος, η συνταγή είναι υπολογισμένη για φέτες ψαριού περίπου 100γρ. η καθεμία.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ