Χτένια Κρασάτα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 600γρ. χτένια
- 500γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. γραβιέρα
- 1 φλ. του τσαγιού άσπρο κρασί
- 50γρ. αλεύρι
- 1/4 κουτ. γλ. πάπρικα
- 1 λεμόνι
- Μαϊντανός
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τα χτένια και τα μανιτάρια, τρίβετε τη γραβιέρα, ψιλοκόβετε τον μαϊντανό
- Βάλτε τα όλα στο τηγάνι εκτός απ’ τη γραβιέρα. Προσθέστε το κρασί, το χυμό λεμονιού, πάπρικα, λίγο νερό και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε ελαφρά και σκεπάστε το τηγάνι
- Βράστε τα σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μόλις το υγρό αρχίσει να βράζει, βγάλτε το τηγάνι και αφήστε το για 2 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάλτε τα χτένια από το τηγάνι
- Ξαναβάλτε το τηγάνι στη φωτιά και μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Ρίξτε και τα χτένια. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί, ρίξτε το τυρί και βάλτε το στο γκριλ για 4 λεπτά.
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να λιώσετε 2 κουτ. βούτυρο σ' ένα τηγάνι και εκεί να προσθέσετε το αλεύρι. Αφού το βράσετε για 1-2 λεπτά, μετά το ρίχνετε στα μανιτάρια, τα ανακατεύετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ