Untitled Document

Χούμους μπρόκολου

 

Υλικά

1 μπρόκολο

70 γρ. ταχίνι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/2 λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό

½ κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός

4 κ.σ. ελαιόλαδοΝερό

Νερό

 

Εκτέλεση

Πλένετε το μπρόκολο πολύ καλά και το κόβετε σε μικρά μπουκετάκια. Κόβετε επίσης το στέλεχος σε μικρά κομμάτια. Βράζετε στον ατμό μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό αλλά  να διατηρήσει το ανοιχτό πράσινο χρώμα του. ΄Η σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε μια σταγόνα λάδι με την πάπρικα και σοτάρετε το μπρόκολο για 7΄ – 10΄ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε λίγο νερό εάν είναι απαραίτητο. Αφήστε το μπρόκολο να κρυώσει και στη συνέχεια το μεταφέρετε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να πάρετε μια απόλυτα λεία κρέμα, ρίχνοντας μερικές κουταλιές νερό για να το κάνετε πιο μαλακό. Μεταφέρετε το χούμους σας σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε. Μπορεί επίσης να διατηρηθεί έως και 5 ημέρες εάν το φυλάξετε σε σφραγισμένο βάζο, καλυπτόμενο με ελαιόλαδο στο ψυγείο.

Related Recipes