
Χορτοπιτάκια Κρήτης
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζανάκι τσίπουρο
- 800γρ. σπανάκι
- 5 πράσα
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1. Πλένετε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε, εκτός από το πράσο το οποίο κόβετε σε ροδέλες (το άσπρο μέρος μόνο)
- 2. Ζεσταίνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και τα ρίχνετε μέσα. Τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν, τα ανακατεύετε σε τακτά διαστήματα και προσθέτετε αλάτι – πιπέρι
- 3. Τα βγάζετε, τα βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα υγρά. Σ' ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι, το τσίπουρο, λίγο αλάτι, λίγο λάδι και ανακατεύετε
- 4. Προσθέτετε νερό και ζυμώνετε
- 5. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
- 6. Ανοίγετε φύλλα λεπτά, τα οποία αλευρώνετε καλά κατά τη διαδικασία του ανοίγματος
- 7. Παίρνετε μια κούπα και κόβετε την ζύμη δημιουργώντας δίσκους. Σε κάθε δίσκο βάζετε μια πιρουνιά χόρτα και τα διπλώνετε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Τα κλείνετε
- 8. Ρίχνετε λάδι σ ένα τηγάνι και βάζετε τα χορτοπιτάκια. Όταν ροδίσουν, τα γυρνάτε και από την άλλη
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική