Χοιρινό με φασόλια
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 400γρ. χοιρινό ψαχνό
- 300γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
- 1 κρεμμύδι
- 4 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50ml κρασί
- 1 καρότο
- Σελινόριζα
- 1 πιπεριά
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Κόβετε σε φέτες το καρότο, τη σελινόριζα και το κρέας, όπως και τις ντομάτες σε κύβους
- Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λίγο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το κρέας
- Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα
- Ρίχνετε το κρασί και όταν το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέτετε λίγο νερό. Βράζετε όλα τα υλικά περίπου για μισή ώρα
- Ξεπλένετε τα κόκκινα φασόλια, τα ρίχνετε στα υπόλοιπα υλικά, βάζετε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο περίπου για 10 λεπτά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Το κομμάτι του χοιρινού θα μπορούσε να είναι από φιλέτο. Επίσης η πιπεριά μπορεί να είναι καυτερή για πιο πικάντικο αποτέλεσμα. Τέλος, λίγοι σπόροι κόλιανδρο και λίγο θυμάρι θα προσθέσει άρωμα και θα συμπληρώσει τη γεύση.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ