
Χοιρινό με πουρέ μήλου
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι
- 350 γρ. μπέικον
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- λίγο δεντρολίβανο
- 1 κοτσάνι σέλινο
- ελαιόλαδο, αλάτι - πιπέρι
- --- Για τον πουρέ μήλου :
- 3 μήλα
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- 1. Για τον πουρέ: Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κύβους.
- 2. Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και όταν αυτό λειώσει ρίχνετε τα μήλα. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαλακώσουν.
- 3. Αφαιρείτε το καπάκι και περιμένετε να απορροφηθούν τα υγρά.
- 4. Προσθέτετε το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και στη συνέχεια, τα μήλα τα οποία πρώτα έχετε πολτοποιήσει.
- 5. Για το κρέας: Στρώνετε μια λαδόκολλα και πάνω της τις φέτες του μπέικον και ρίχνετε το δενδρολίβανο ψιλοκομμένο.
- 6. Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε και το αλατίζετε.
- 7. Βάζετε το κρέας πάνω στο μπέικον και το καλύπτετε με το μπέικον. Δένετε το ψητό με ένα σπάγκο.
- 8. Ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές σ’ ένα τηγάνι με λάδι.
- 9. Ρίχνετε το κρασί και προσθέτετε το σύνολο των λαχανικών, που προηγουμένως έχουν πλυθεί και καθαριστεί.
- 10. Όταν το κρασί εξατμιστεί, προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το κρέας να μαλακώσει.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική