Χοιρινό με κάστανα
Ingredients
- 1 κιλό χοιρινό
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- ½ κιλό κάστανα
- 1 λεμόνι
- 1 κουτ. αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1.Πλένετε το κρέας και τα κάστανα.
- 2.Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα κάστανα σε άφθονο νερό και κόβετε σε κομμάτια το χοιρινό.
- 3.Βάζετε λάδι στην κατσαρόλα,πουδράρετε το κρέας με το αλεύρι,το αλατίζετε και το προσθέτετε στη κατσαρόλα. Το ροδίζετε απ΄ όλες τις πλευρές και το σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
- 4.Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο σε ροδέλες.
- 5.Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το πράσο περίπου 5 λεπτά.
- 6.Βάζετε το πιπέρι, την δάφνη και λίγο νερό και σιγοβράζετε για μισή ώρα περίπου.
- 7.Προσθέτετε τα κάστανα καθαρισμένα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- 8.Προτείνουμε:Το καλύτερο κομμάτι χοιρινό είναι το μπούτι. Μην βάλετε πολλή νερό. Δυο φλυτζάνια χλιαρό νερό αρκούν. Η προσθήκη λίγης ζάχαρης (1 κουταλάκι) και πάπρικας (στο τέλος) θα απογείωσει την γεύση.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ