Χοιρινή πανσέτα
Ingredients
- 1 κιλό πανσέτα χοιρινή
- 250 γρ. αρακάς (κατεψυγμένος)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 καρότο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. ξίδι βαλσαμικό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και αφού αλατοπιπερώσετε την πανσέτα, την σοτάρετε από όλες τις πλευρές, μέχρι να θωρακιστεί με το λίπος της.
- Αφαιρείτε το κρέας και στο ίδιο σκεύος ψιλοκόβετε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα αφήνετε να γυαλίσουν για 2΄– 3΄ (χωρίς να πάρουν χρώμα).
- Προσθέτετε τις πιπεριές, τα καρότα και το μέλι. Σβήνετε με βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτετε τις ντομάτες,τις πατάτες, τον αρακά και νερό και τα αφήνετε σκεπασμένα να σιγοβράσουν, έως ότου μαλακώσει το κρέας και ο αρακάς.
- Εάν το κρέας έχει τραβήξει όλα του τα υγρά, συμπληρώνετε ελάχιστο νερό. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνετε. Το φαγητό πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του, χωρίς πολλά ζουμιά.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ