Χοιρινές κοτολέτες
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 8 χοιρινές κοτολέτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 30 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλάκι μέλι
- Πάπρικα
- Ρίγανη
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε τις κοτολέτες και τις σκουπίζετε
- Σ ένα μπολ βάζετε την πάπρικα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε και τρίβετε τις κοτολέτες με το μισό μείγμα
- Σ ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζετε το χοιρινό
- Το βγάζετε και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες, το αλεύρι και το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά
- Ρίχνετε λίγο νερό, το μέλι και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5 λεπτά
- Τέλος ξαναβάζετε το χοιρινό και σιγοβράζετε για άλλα 2-4 λεπτά να ενωθούν τα υλικά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προσθήκη και άλλων μπαχαρικών όπως γλυκό πιπέρι καγιέν, γλυκό τζίντζερ και θυμάρι θα δώσει άρωμα και γεύση στο πιάτο. Ο χοιρινές κοτολέτες σερβίρονται με ρύζι ή μπρόκολο.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ