
Φωλιά μοσχαριού
- Difficulty Level Προχωρημένος
Ingredients
- 1 κιλό μοσχάρι
- 6 φέτες μπέικον
- 2 κουτ. μουστάρδα
- 200γρ. αλεύρι
- 4 αυγά
- 600γρ. γάλα Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Πλένετε το κρέας και το καλύπτετε με τη μουστάρδα. Το αλατοπιπερώνετε
- Τυλίγετε γύρω – γύρω το κρέας με τις φέτες μπέικον, στερεώνοντάς το με οδοντογλυφίδες
- Βάζετε το κρέας σ' ένα ταψάκι και το ψήνετε περίπου για 1 ½ ώρες στους 200οC
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη, κοσκινίζετε το αλεύρι, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και ρίχνετε λίγο – λίγο το μίγμα στο αλεύρι
- Ανακατεύετε δυνατά το μίγμα και το αφήνετε για 30 λεπτά περίπου
- Ξεφορμάρετε τις φωλιές, κόβετε το κρέας και βάζετε σε κάθε φωλιά, κρέας, λίγο σάλτσα κρέατος και προαιρετικά λαχανικά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προτεινόμενη ζύμη φουσκώνει στις άκρες και γίνεται σκληρή στο κέντρο. Αν κρατήσετε λίγο από το χυλό και ενισχύσετε τις άκρες περιμετρικά, μόλις αρχίζουν να σφίγγουν στο κέντρο ή βάλετε κάποιο βάρος στο κέντρο θα γίνουν ιδανικές.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ