
Φρικασέ
- Difficulty Level Γρήγορο
Ingredients
- 600 γρ. μοσχάρι
- 1 κιλό μαρούλια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 αυγό
- 1 γιαούρτι
- 1 λεμόνι
- Άνηθο
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο λάδι και το σοτάρετε
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Όταν αυτό πάρει χρώμα, προσθέτετε αλάτι – πιπέρι και κρασί. Το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά αφού προσθέσετε νερό
- Κόβετε το μαρούλι και τον άνηθο χοντροκομμένα και λίγο πριν βράσει το κρέας τα προσθέτετε στην κατσαρόλα
- Σ' ένα μπολ χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το χυμό του λεμονιού και στο τέλος το γιαούρτι. Συνεχίζετε το ανακάτεμα
- Παίρνετε λίγο ζωμό από το κρέας και το προσθέτετε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού. Ρίχνετε το αυγό στο υπόλοιπο φαγητό και ανακατεύετε συνεχώς ή ανακινώντας την κατσαρόλα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας μπορεί να γίνει και με χοιρινό ή αρνί. Αν όμως χρησιμοποιήσετε μοσχάρι, προτιμήστε κιλότο. Για να μην κόψει το αυγολέμονο, τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τέλος το κρέας για να βράσει θέλει χαμηλή φωτιά, 1 1/2 ώρα περίπου. Το νερό που θα προσθέσετε θα πρέπει να σκεπάσει το κρέας.
- Recipe Type : ΚΡΕΑΣ