Φρέσκα ζυμαρικά
Ingredients
- 450 γρ. αλεύρι
- 4-5 αβγά
- 2-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- νερό
Instructions
- Χτυπάτε τα αβγά με το αλάτι και το λάδι σε μπολ με ένα πιρούνι.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, πάνω σε επίπεδη επιφάνεια, ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό λοφάκι.
- Στη κορυφή του κάνετε μια τρύπα και εκεί ρίχνετε το μίγμα των αβγών. Κλείνετε την τρύπα και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε περίπου για 15 λεπτά. Την αφήνετε για λίγο και ξανά ζυμώνετε για άλλα 10 λεπτά.
- Δημιουργείτε μια μπάλα με τη ζύμη, τη σκεπάζετε με μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για 30 λεπτά. Η ζύμη είναι έτοιμη.
- Κόβετε τη ζύμη με κομμάτια και ανοίγετε ένα φύλλο, όχι με πολύ πάχος.
- Στη συνέχεια κόβετε το φύλλο σε λεπτές λωρίδες ή σε ότι σχήματα θέλετε. Τα φρέσκα ζυμαρικά, τρώγονται αν τα βράσετε για 1 λεπτό το πολύ, σε νερό που κοχλάζει.
- Για να την αποξηράνετε, θα τα απλώσετε αραιά σε τελάρο, με σήτα από κάτω, θα την σκεπάσετε με τούλι και θα τα αφήσετε στον ήλιο για 3 μέρες, ανακατεύοντάς τα συχνά.
- Τέλος θα τα συντηρήσετε σε μια πάνινη που απορροφά την υγρασία ή θα τα κλείσετε σε ένα γυάλινο βάζο.
- Recipe Type : ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ