Φλογέρες με μήλο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 12 φύλλα
- 6 μήλα
- 150γρ. βούτυρο
- 250γρ. ζάχαρη
- 50γρ. αμύγδαλα
- 50γρ. σταφίδες
- 1/2 φλ. κονιάκ
- Ζάχαρη άχνη
Instructions
- Πλένετε τα μήλα, τα ξεφλουδίζετε, τα αδειάζετε και τα κόβετε σε τέταρτα
- Σ' ένα μπολ βάζετε τις σταφίδες, τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύετε. Λιώνετε το βούτυρο
- Παίρνετε δύο φύλλα, τα βουτυρώνετε και τα κόβετε σε λωρίδες
- Βάζετε στο κέντρο τους ένα κομμάτι μήλο και λίγο από το υπόλοιπο μείγμα, στραγγισμένο και τυλίγετε, κλείνοντας τις άκρες
- Στρώνετε μια λαδόκολλα και τοποθετείτε τα αλειμμένα ρολάκια. Ψήνετε τις φλογέρες στους 180οC για 20 λεπτά
- Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για να πάρουν όμορφη όψη οι φλογέρες μας, αλείψτε τες πριν το ψήσιμο μ' ένα κρόκο αυγού, αραιωμένο σε λίγο νερό. Η προσθήκη κανέλας στη γέμιση θα χαρίσει άρωμα.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ