Φασόλια πικάντικα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500 γρ. φασόλια
- 200 γρ. μπέικον νωπό
- 150 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσο
- Μπαχαρικά
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και ρίχνετε τα φασόλια τα οποία πρώτα έχετε πλύνει καλά
- Προσθέτετε το μπέικον, κομμένο σε κομμάτια, το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο λάδι
- Βράζετε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα σιγοβράζετε για περίπου 1 ώρα
- Κόβετε τα λουκάνικα σε χονδρές φέτες και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο
- Τα σοτάρετε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα φασόλια
- Αλατίζετε, ρίχνετε τα μπαχαρικά και αφήνετε τα υλικά να ενοποιηθούν
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Τα κόκκινα φασόλια είναι ιδανικά για την συνταγή αυτή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκκινα και άσπρα φασόλια μαζί. Ο χρόνος βρασίματος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το αν τα φασόλια είναι ευκολόβραστα. Εάν στην πορεία του βρασμού το νερό έχει εξατμιστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ