Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Για να γίνει το ντρέσινγκ αρκεί να πολτοποιήσετε το σκόρδο να ψιλοκόψετε το δυόσμο και σ΄ένα μπολ να αναμείξετε το γιαούρτι, το σκόρδο και το δυόσμο. Το ντρέσινγκ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μπριζόλες ή κεφτέδες.
Φασόλια με ντρέσινγκ
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 250γρ. φασόλια
- 250γρ. γλυκοπατάτες
- 350γρ. κουνουπίδι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- -
- Ντρέσινγκ Γιαουρτιού:
- ½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια. Όταν αυτά ετοιμαστούν τα στραγγίζετε.
- Ξεφλουδίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε κομματάκια.
- Παίρνετε το κουνουπίδι, τα κόβετε σε μπουκετάκια και τα πλένετε καλά.
- Στη συνέχεια προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.
- Κόψτε 4 κομμάτια χαρτί φούρνου μήκους 40εκ. Αναμείξτε σε μπολ τα φασόλια, τη γλυκοπατάτα, το κουνουπίδι, το τριμμένο κύμινο και το χυμό λεμονιού.
- Βάλτε σε κάθε φύλλο χαρτί ¼ από το μείγμα.
- Διπλώστε τις άκρες και τυλίξτε σε πακέτο χώνοντας τις άκρες από κάτω.
- Βάλτε τα 4 πακέτα σε ταψί και ψήστε τα για περίπου 40 λεπτά ώσπου να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
- Ανοίξτε τα πακέτα και σερβίρετε μαζί με το ντρέσινγκ γιαουρτιού.
- Recipe Type : ΛΑΔΕΡΑ