Φανουρόπιτα
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 500γρ. αλεύρι
- 1 φλ. σπορέλαιο
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 δόση μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. σόδα
- 1/2 φλ. ξανθές σταφίδες
- 1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
- 1 κουτ. κανέλα
Instructions
- Βάζετε σ' ένα μπολ ή στο μίξερ τη ζάχαρη και το σπορέλαιο
- Χτυπάτε τα υλικά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και να φουσκώσει
- Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιών και συνεχίζετε το χτύπημα
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα
- Περάστε το μίγμα από μια λεπτή σήτα
- Ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μίγμα στο μπολ, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, προσθέτετε τις σταφίδες και ανακατεύετε
- Αλείφετε με λίγο λάδι ένα ταψί, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε τη ζύμη στο ταψί
- Ψήνετε μια μία ώρα περίπου στους 180oC
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η συνταγή μας θα σας δώσει μια αφράτη και “συμπαγή” φανουρόπιτα. Για ένα τέλειο οπτικό αποτέλεσμα, μπορείτε όταν βγάλετε την πίτα και αυτή κρυώσει να την πασπαλίσετε μ' ένα λεπτό σουρωτήρι με ζάχαρη άχνη, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ