Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Οι φακές θα πρέπει να είναι οι χοντρές. Επιπλέον προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μερικές μαύρες ελιές και ρίγανη. Όσο για το ξύδι, αυτό πρέπει να είναι περίπου μία κουταλιά της σούπας.
Φακές σαλάτα
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 250 γρ. φακές
- 200 γρ. φέτα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 ντομάτες
- Δάφνη
- Μαϊντανός
- Ξύδι
- Λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Πλένετε τις φακές και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό με δύο φύλλα δάφνης, περίπου για 15-20 λεπτά.
- Πλένετε τα λαχανικά και κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι και την ντομάτα σε κυβάκια.
- Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τη φέτα σε κυβάκια ή την τρίβετε με το χέρι.
- Όταν οι φακές βράσουν, τις στραγγίζετε και αφαιρείτε τα φύλλα της δάφνης.
- Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζετε τις φακές, όλα τα λαχανικά, τη φέτα, τον μαϊντανό, λίγο λάδι, ξύδι και αλάτι.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ