Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Εάν το λουκάνικο είναι πικάντικο ή καυτερό, αντικαταστήστε το κόκκινο πιπέρι με μια καυτερή κόκκινη πιπερίτσα. Επιπλέον, η προσθήκη θυμαριού, δεντρολίβανου και 2 φύλλων φασκόμηλου θα προσθέσει άρωμα στην συνταγή.
Φακές με λουκάνικο
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 500 γρ. φακές
- 100 γρ. λουκάνικο
- 3 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κοτσάνι σέλινο
- Κύμινο
- Δάφνη
- Κόκκινο πιπέρι
- Λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο.
- Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές με το σέλινο (μόνο το κοτσάνι), τα μπαχαρικά, το σκόρδο και ρίχνετε και λίγο αλάτι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το λουκάνικο το οποίο πρώτα έχετε κόψει σε μικρές φέτες, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους το κόκκινο πιπέρι και λίγο αλάτι.
- Βράζετε όλα τα υλικά για 15 λεπτά περίπου.
- Ρίχνετε τα λουκάνικα με τη σάλτσα στις φακές που ήδη έχουν μαλακώσει και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ