Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει:
Η φάβα κατά το βρασμό της, βγάζει αφρούς οι οποίοι πρέπει να αφαιρούνται με μια τρυπητή κουτάλα, όπως και το ανακάτεμά της πρέπει να γίνεται με ξύλινη κουτάλα.
Φάβα με κρεμμύδια
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 1/2 κιλό φάβα Σαντορίνης
- 3 κρεμμύδια
- 41 λεμόνι
- 2/3 φλ. τσαγ. λάδι
- Μαϊντανός
- Κάπαρη
- Αλάτι - πιπέρι
Instructions
- Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζετε τη φάβα για μία ώρα περίπου και σε μέτρια φωτιά, δηλαδή μέχρι αυτή να απορροφήσει τα υγρά και να γίνει κρέμα.
- Στη συνέχεια καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια περίπου για 5 λεπτά, μέχρι αυτά να μαραθούν.
- Ρίχνετε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια μέσα στη φάβα, προσθέτετε την κάπαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και περιχύνοντας με το χυμό του λεμονιού και ελαιόλαδο.
- Recipe Type : ΟΣΠΡΙΑ