Τυρόπιτα με μανιτάρια
Ingredients
- 400 γρ. Αλεύρι
- 400 γρ. Μανιτάρια
- 150 γρ. Φέτα
- 150 γρ. Regato
- 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα
- 150 ml γάλα
- 3 αυγά
- 100 γρ. Φυτικό βούτυρο
- Λίγο ξίδι
- Λάδι
- Αλάτι – Πιπέρι
Instructions
- 1.Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο σε μια λεκάνη. Ανοίγετε μια λακουβίτσα και ρίχνετε λάδι (περίπου 1 φλυτζ.), ξύδι, λίγο αλάτι και νερό.
- 2.Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη. Αφήνετε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί.
- 3.Ταυτόχρονα, τρίβετε όλα τα τυριά και κόβετε τα μανιτάρια σε φετούλες.
- 4.Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι.
- 5.Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και ρίχνετε το γάλα.
- 6.Στην συνέχεια ανακατεύετε τα τυριά, τα μανιτάρια, τα αυγά και ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι.
- 7.Χωρίζετε την ζύμη σε δυο και ανοίγετε δυο φύλλα χοντρά.
- 8.Λαδώνετε ένα ταψί, βάζετε το ένα φύλλο, πάνω το μείγμα και σκεπάζετε με
- 9.Αλείφετε με λίγο λάδι την επιφάνεια. Χαράζετε την πίτα και την ψήνετε στους 190ο C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
- 10.Προτείνουμε: Για την πίτα μπορείτε να αντικαταστήσετε το regato με κασέρι και την κεφαλογραβιέρα, με γραβιέρα, αρκεί να συμπληρώσετε και 150 γρ. Μετσοβόνε. Η προσθήκη 2 κόκκινων πιπεριών, κομμένες σε κύβους οι οποίες σοτάρονται μαζί με τα μανιτάρια και λίγο θυμάρι στο μείγμα των τυριών θα δώσει περισσότερη νοστιμιά.
- Recipe Type : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ - ΖΥΜΗ