
Τυλιχτά παϊδάκια
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Υλικά
- 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 200γρ. μανιτάρια
- 10 φέτες μπέικον
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
- 1. Πλένετε καλά τα μανιτάρια και τα παϊδάκια.
- 2. Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
- 3. Βάζετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνετε.
- 4. Τα βγάζετε, ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζετε τα παϊδάκια.
- 5. Όταν αυτά γίνουν, δυναμώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το κρασί.
- 6. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια.
- 7. Ανοίγετε τα κομμάτια της σφολιάτας και τοποθετείτε το παϊδάκι, λίγο μπέικον και μία κουταλιά μανιτάρια.
- 8. Κλείνετε τη σφολιάτα και βάζετε τα παϊδάκια σ' ένα ταψί.
- 9. Τα ψήνετε στους 200ο C περίπου μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
- 10. Τα φύλλα της σφολιάτας που θα χρειαστείτε είναι σε συνάρτηση με τα τεμάχια του κρέατος που έχετε. Το μέγεθος δε που θα κόψετε τα φύλλα θα πρέπει να είναι τόσο, ώστε να “αγκαλιάζει” το παϊδάκι αλλά προσοχή, το κόκκαλο πρέπει να εξέχει.
Related Recipes
© 2021 Παθος για μαγειρικη. All Rights Reserved.
Παθος για Μαγειρική