Τυλιχτά λαχανικά
Ingredients
- 2φυλλα ζύμης
- 100 γρ. βούτυρο
- Για την γέμιση:
- 250 γρ. κιμάς
- 1 καρότο
- 100 γρ. αρακάς κατ/μένος
- λίγο λάδι
- 1 κουτ.γλ. κόκκινη πάπρικα
- 1 κρόκο αβγού
- αλάτι – πιπέρι
Instructions
- Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση.
- Σ’ ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι, τον κιμά και 1 φλιτζάνι νερό, το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα κουτάλι.
- Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Βράζετε τα καρότα και τον αρακά και όταν αυτά μαλακώσουν τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με τον κιμά.
- Λιώνετε το βούτυρο. Ανοίγετε ένα από τα φύλλα.
- Ρίχνετε 2 - 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το απλώνετε να πάει σ’ όλη την επιφάνεια.
- Κόβετε το φύλλο σε 4 ίσα μέρη και στο κέντρο του κάθε 1/4 βάζουμε 2 - 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα του κιμά.
- Κλείνετε το κάθε 1/4 φέρνοντας μαζί τα δύο αντίθετα άκρα. Έτσι δημιουργείτε τετράγωνα πιτάκια.
- Τοποθετείτε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και με το κλείσιμο από κάτω.
- Τα αλείφετε με αβγό και τα ψήνουμε στους180°C για περίπου 45’.
- Recipe Type : ΒΗΜΑ- ΒΗΜΑ