Τριβελάκι με καλαμάρι
- Difficulty Level Μέτριας Δυσκολίας
Ingredients
- 300γρ. καλαμάρια
- 250γρ. τριβελάκι
- 3 ντομάτες
- 3 ντομάτες
- Θυμάρι
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
Instructions
- Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και τα πλένετε πολύ καλά
- Κάψτε λίγο λάδι σ' ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τα καλαμαράκια
- Αφαιρέστε τα και τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε στο λάδι. Προσθέτετε ψιλοκομμένη την ντομάτα και λίγο αλάτι – πιπέρι
- Τα αφήνετε να βράσουν, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια
- Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ρίχνετε και τα καλαμαράκια, λίγο θυμάρι και ανακατεύετε
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η ίδια συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί και με γαρίδες. Σε αυτή την περίπτωση, τις καθαρίζετε, τις κόβετε στη μέση και τις σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου απ' όλες τις πλευρές.
- Recipe Type : ΨΑΡΙΑ