Τούρτα μπράουνις
- Difficulty Level Εύκολο
Ingredients
- 130 γρ. σοκολ. κουβερτούρα
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 200 γρ. περίπου αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 150 γρ. καρύδια
Instructions
- Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ρίχνετε τη ζάχαρη
- Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια
- Ανακατεύετε και συνεχίζετε με το αλεύρι κοκκινισμένο, το μπέικιν και τα καρύδια ψιλοκομμένα
- Σε μία μεγάλη φόρμα για κέικ και αφού πρώτα την έχετε στρώσει με μία λαδόκολλα που την έχετε βουτυρώσει, ρίχνετε το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια
- Το ψήνετε στους 180ο C για 30 λεπτά
- Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε στη μέση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την βάζετε ανάμεσα στα δύο κομμάτια και από πάνω
- Βάζετε το παντεσπάνι στο ψυγείο. Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνετε φλούδες ή τρίμματα σοκολάτας από πάνω
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας φλούδες σοκολάτας με 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας και μία κουταλιά λάδι. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το λάδι σε μπεν μαρί. Την απλώνετε και την αφήνετε να κρυώσει. Λίγο πριν πήξει ξύνετε την επιφάνεια ώστε να “κοπούν” χοντρές φλούδες.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ