Τηγανίτες
- Difficulty Level Για αρχάριους
Ingredients
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. σταφίδες
- 3 αυγά
- 3 κουτ. μπέικιν
- 1 λεμόνι
- 1 φλ. γάλα
- Λάδι
- Αλάτι
Instructions
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι και στη συνέχεια λίγο-λίγο το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύετε και όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο προσθέτετε τις σταφίδες και λίγο αλάτι (2 πρέζες)
- Πλένετε και τρίβετε τη φλούδα από το λεμόνι και το προσθέτετε στο μίγμα, καθώς και το μπέικιν. Ανακατεύετε και πάλι
- Όταν αυτές πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τις γυρίζετε έτσι ώστε να κοκκινίσουν και από τα δύο μέρη
- Βγάζετε τις τηγανίτες και τις ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το πολύ λάδι
- Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Η προτεινόμενη συνταγή πρέπει να σερβιριστεί ζεστή και να πασπαλιστούν οι τηγανίτες μας με ζάχαρη και κανέλα. Η συνταγή παραμένει η ίδια και για απλές τηγανίτες, αρκεί να αφαιρεθούν οι σταφίδες και να προστεθεί 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη.
- Recipe Type : ΓΛΥΚΑ